Kalite Pariltisi…

Kalite Pariltisi…

Müsabaka ilk 20 dakikası çok kasık geçen bir mücadele olarak başladı.
Istekli Rize hırçın hocasıyla ve eksikleriyle açılıp kapanmayı iyi beceren bir görüntü verdi. Bu beklenilmeyen oyun performansı Fenerbahçe’yi temkinli oynamaya itti. Valencia hala tutuk bir görüntü veriyordu. Bireysel performans düşüklüğü ve yüksek top kayıpları kısır bir oyuna yol açtı.
Rize defansı ileri çıkarak oyun alanını kısa tutmaya çalışıyor ve dar alanda Fenerbahçe’nin orta saha ve forvet hattına topla ikinci ve üçüncü bölgede etkili oynama şansı vermiyordu.

40. dakikadan sonra yorgunluktan ve konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan Rize’nin vücut vucuda sıkı defansı faullere yol açtı buda tutuk Valencia’nın muhteşem frikik golü  iyi oynayamadığımız bir devreyi 1-0 önde kapamamıza sağladı. Bu kötü hava şartlarında, ağır bir sahada duran topların önemi bir daha ortaya çıkmış oldu.


Ikinci yarıda yaptığımız değişiklikler pozitif bir etki yapmadı hatta oyunumuz bir nebze geriledi, Rize üstümüze daha iyi geldi! Sōderlund defanstan top çıkaran Ozan’a çok iyi baskı yaparak ataklarımızı ve rakip sahaya geçişlerimizi sekteye uğrattı.

Osayi akselerason kabiliyetiyle Fabicio gibi daha birçok oyuncuya kart göstertir! Kaleci Gökhan’ın ofsayt olan pozisyonda Osayi’ye girişinin şiddet ve niyetini oldukça acımasızca ve kasıtlı olduğunuda gözden kaçırmamak gerekir… Osayi bu maçta aldığı süre içerisinde takımımızın ofansif gücüne pozitif bir etki yapacağının sinyallerini verdi… Zaten bir çok değişik taktiksel şablonu uygulamaya yatkın mentalitesi olan teknik direktörümüz Osayi’nin katılımıyla hem sağdan hem de soldan akabilecek bir takım olma opsyonuna sahip oldu. Rakiplerimiz artık defansif düzenlerini daha fazla olasılıklara karşı hazırlamak zorunluluğunda kalacaklar.

Kötü hava şartlarında, bozuk sahada iyi oynamadan oyuncu kalitemize altın değerinde bir üç puan alarak istim bozmadan maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduk. 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik alan bir takımında bu koltuğa oturması haklı bir durumdur. Maçlar içindeki performansları acımasızca tenkit etmek yerine bu seriyi ve bunu mümkün kılanlara saygı göstererek ve sabırlı olarak takımımızın yanında olmalıyız! Iyi günler Fenerbahçemizi bekliyor!

tamd_admin